Lesaanbod

Gymvereniging Atalante wil jullie graag laten zien hoe leuk de combi bewegen en spelen kan zijn. Kinderen vanaf 1,5 jaar oud zijn van harte welkom bij GV Atalante. Alle lessen vinden plaats in sporthal De Boei, Kerklaan 32 in Vinkeveen.

Peutergym
Peutergym is voor kinderen van 1,5 t/m 3 jaar.
Op een verantwoorde en speelse manier gaan ze klimmen, springen en duikelen. Er wordt gebruik gemaakt van klein materiaal zoals hoepels, glijbanen, tunnels en ballen.

Kleutergym
Kleutergym is voor jongens en meisjes van 4 en 5 jaar.
Over het algemeen gaat het er bij deze groepen om dat de kleuters vertrouwd raken met de ruimte en de toestellen. Tevens maken zij kennis met enkele vaardigheden, zoals rollen, duikelen en dergelijke. De kern van de les is het werken met toestellen. Er worden voorbeelden gegeven hoe de toestellen gebruikt moeten worden, maar de kinderen kunnen ook naar eigen keus de toestellen gebruiken. Zo zien en leren zij van elkaar, en gaan zij steeds meer zelf proberen. Het is zeker niet verplicht om alle neergezette toestellen te gebruiken, het blijven immers hele jonge kinderen. De les eindigt meestal met een spelletje.

Recreatief gym / turnen
Recreatief gym/turnen is voor jongens en meisjes van 6 t/m 11 jaar.
Er wordt begonnen met het aanleren van turnprincipes. De kinderen leren rollen, duikelen en springen. Er wordt meestal een aantal toestellen gebruikt, zoals brug, evenwichtsbalk of mat, maar natuurlijk ook de ringen, wandrekken en banken. Soms worden nieuwe onderdelen aangeleerd waarbij de leiding veel helpt en aanwijzingen geeft. Een andere keer bestaat de les uit het oefenen van al geleerde onderdelen en kunnen de kinderen zelf aan de slag. Bij dit alles is het bewegen en het plezier in het bewegen het belangrijkste. Als een kind iets echt niet durft of kan, mag het wat anders doen. In de oudere groepen ligt de nadruk meer op het turnen. Deze leeftijdsgroep doet vrijblijvend mee aan wedstrijden.

Turnen vanaf 12 jaar
Ook op deze leeftijd is turnen nog heel leuk. Het is goed voor je conditie, coƶrdinatie en lenigheid. Tijdens de lessen komen alle turntoestellen aan bod. Ieder kan op zijn eigen niveau aan de slag. Zelfstandigheid staat in de les voorop. Dit betekent dat je zelf actief bezig bent en elkaar helpt waar nodig.

Kleding
Voor alle leden geldt: tijdens de training lange haren in een staart en geen sieraden om. Het kledingadvies is: Turnpakje of een T-shirt met een legging / korte broek, turnschoentjes met stroeve zolen of soepele gymschoenen.

Voor wedstrijden wordt door alle leden een turnpakje  van de vereniging gebruikt (inbegrepen in het inschrijfgeld). Als je zelf een turnpakje wil kun je deze bestellen bij de de firma Tematurn bestelnummer V379 (prijzen vanaf 46 EUR).

Algemeen
Het verdient aanbeveling geen geld en/of waardevolle voorwerpen in de kleedkamer achter te laten. De vereniging is niet aansprakelijk voor zoekgeraakte of beschadigde eigendommen.